.:: Sambutan Hari Guru Peringkat SMK Durian Tunggal ::.

.:: Sambutan Hari Guru Peringkat SMK Durian Tunggal ::.

Aktiviti DUTASS

smkdt0101's Banner Majlis album on Photobucket

11 August 2011

Majlis Perasmian Penutupan Karnival Kokurikulum 2011


28 Julai lepas, jam 8.30 pagi bertempat di SMKDT telah berlangsung Majlis Perasmian Penutupan Karnival Kokurikulum. Upacara perasmian yang meriah dan ceria dirasmikan oleh YB Datuk Hj. Abdul Wahab Bin Abdul Latip, Adun Durian Tunggal. Terima kasih dari SMKDT atas kesudian YB Datuk Abdul Wahab merasmikan majlis kami.
Antara slot yang menarik perhatian adalah persembahan kawad kaki dari Kadet Polis. Pelajar-pelajar ini memberi persembahan yang begitu teratur, seragam dan segak sekali.Matlamat bidang kokurikulum SMKDT adalah untuk:

1. Menyeimbangkan antara perkembangan mental dengan perkembangan rohani, jasmani dan emosi pelajar.
2. Membina dan meningkatkan minat pelajar.
3. Membina dan meningkatkan kerjasama dan disiplin pelajar.

Antara aktiviti kokurikulum sekolah sepanjang tahun 2011 ini adalah seperti sukan sekolah, merentas desa, Perkhemahan Perdana Badan Beruniform, Larian 1 Murid 1 Sukan, Pertandingan Kawad Kaki, gubahan buah-buahan, sukaneka, pertandingan bowling dan pelbagai lagi aktiviti yang telah berlangsung. Bersempena acara perasmian penutupan ini, beberapa acara dipertandingkan bermula jam 10.30 pagi iaitu Pertandingan Membuat Wau/Layang-Layang, Pertandingan Lipatan, Pertandingan Roket Air dan Pertandingan Power Point. Setiap acara begitu meriah dan mendapat sambutan dari pelajar.
Diharap pertandingan seperti ini dapat memperkembangkan bakat pelajar, membentuk pemikiran kreatif, berani memberi pendapat dan yakin pada diri.
 

Home | Blogging Tips | Blogspot HTML | PTC Review

SMK DURIAN TUNGGAL © Blog Rasmi by SMKDT | Hubungi Kami